Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση αρπαγής ενός 25χρονου υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε στις 27-4-2011 στο Λαγονήσι.

Δράστες είναι εννέα αλλοδαποί, εκ των οποίων τρεις από το Πακιστάν, ένας από τη Σρι Λάνκα και πέντε από το Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηγετικό ρόλο μεταξύ των δραστών κατείχε ένας 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος ήδη κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της εκβίασης και της σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 27-4-2011 οι δράστες απήγαγαν τον 25χρονο από την περιοχή του Λαγονησίου και απαιτούσαν από τους φίλους και οικείους του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκοτώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10-5-2011, ύστερα από προσυμφωνημένο ραντεβού στην πλατεία Αμερικής, οι δράστες απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.450 και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος μαζί με δύο εκ των δραστών διακινούσε παράνομα μετανάστες έναντι του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν κατεβλήθη από τον 25χρονο και για τον λόγο αυτόν απήχθη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τρεις εκ των κατηγορουμένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης