Υπόθεση εκβίασης και δυσφήμησης, μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων, σε βάρος 33χρονης εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών Ελληνίδων, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία της 33χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα μέσω αναρτήσεων σε τρία ιστολόγια (blogs) προέβαιναν συστηματικά και δόλια από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στη δυσφήμησή της, ενώ την εκβίαζαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν τις εν λόγω δημοσιεύσεις.

Επιπρόσθετα, προέβαιναν καθημερινά στην πραγματοποίηση κακόβουλων κλήσεων για να κάμψουν τις αντιστάσεις της και να την εξαναγκάσουν να τους καταβάλει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Η υπόθεση τέθηκε υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, από την οποία προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων που προέβαιναν στις επίμαχες αναρτήσεις αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις στην περιοχή των Αθηνών και της Τρίπολης.

Ακολούθως, διενεργήθηκαν ταυτόχρονα κατ’ οίκον έρευνες σε Αθήνα και Τρίπολη, παρουσία δικαστικών λειτουργών, από τις οποίες διακριβώθηκε η συμμετοχή στις υπό έρευνα πράξεις των τριών γυναικών.

Παράλληλα, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας εξωτερικός, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατ’ εκτέλεση των παραγγελλομένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης