Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 10:46
Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με για «Εκβίαση κατά συναυτουργία», «Αρπαγή κατά συναυτουργία», «Ληστεία κατά συναυτουργία», «Τοκογλυφία» και άλλα αδικήματα.

Προηγήθηκε καταγγελία ενός 43χρονου επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία, τον Ιούνιο του 2011, πούλησε στον 35χρονο φορτηγό αυτοκίνητο, έναντι του ποσού των 17.000 ευρώ. Οφειλές, ωστόσο, του ίδιου προς την τράπεζα, εμπόδισαν τη μεταβίβαση του οχήματος, με αποτέλεσμα ο 35χρονος, προκειμένου να αποκτήσει την κυριότητα του αυτοκινήτου, να απειλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα την σωματική ακεραιότητα του καταγγέλλοντα.

Ο δράστης προθυμοποιήθηκε να δανείσει στον επιχειρηματία το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο απαιτούταν για να αρθεί η παρακράτηση της κυριότητας του οχήματος από την Τράπεζα και με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του φορτηγού.

Στη συνέχεια όμως, αντί του ποσού των 2.000 ευρώ που δάνεισε στο θύμα, ο 35χρονος απαιτούσε να του επιστραφεί (με τοκογλυφικές προαυξήσεις) το ποσό των 14.000 ευρώ.

Στις 8 Αυγούστου 2011, ο 35χρονος μαζί με συνεργούς του, αφού συνάντησε τον 43χρονο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, τον επιβίβασε με τη βία στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Φτάνοντας στο σπίτι του επιχειρηματία, ο δράστης ανάγκασε τον καταγγέλλοντα να μετεπιβιβαστεί σε επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και να τους ακολουθήσει σε μάντρα αυτοκινήτων, στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Εκεί, με τη βία και λόγω αδυναμίας να ανταποκριθεί στον τοκογλυφικό δανεισμό, ανάγκασαν τον 43χρονο να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία μεταβίβαζε το επιβατικό του αυτοκίνητο σε συγγενικό πρόσωπο του δράστη.

Έκτοτε, ο 35χρονος τηλεφωνούσε στον επιχειρηματία και του ζητούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει το αυτοκίνητό του.

Χθες το απόγευμα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος, όταν προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε, ενώ συνελήφθη και ο 21χρονος αδελφός του, ως άμεσος συνεργός, διότι μετέφερε τον 35χρονο στο σημείο συνάντησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 10:47