Συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 31χρονος και μία 37χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα του βιασμού, της παράνομης βίας και της εκβίασης κατά συναυτουργία 20χρονης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 20χρονης, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος, αφού αρχικά την προσέγγισε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από συνομιλίες τους την έπεισε να του αποστείλει φωτογραφίες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, την απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και την έπεισε να συναντηθούν, ενώ με το πρόσχημα ότι θα διαγράψει το επίμαχο υλικό την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη. Ο 31χρονος συνέχισε να εκβιάζει την κοπέλα και της ζητούσε το πόσο των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες που είχε λάβει, όπως ισχυρίστηκε η 20χρονη, εν άγνοια της, κατά τη διάρκεια της ασελγούς πράξης. Την ενημέρωσε, μάλιστα, ότι τα χρήματα θα τα παραλάμβανε η 37χρονη φίλη του.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση της 20χρονης με την 37χρονη για την παράδοση μέρους του χρηματικού ποσού, αστυνομικοί συνέλαβαν την κατηγορούμενη, αφού είχε παραλάβει από τη νεαρή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκε και ο 31χρονος.

Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.535 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτα μνήμης. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης