Εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία 62.000 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010, 13:15
Εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία 62.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκε η ληστεία εις βάρος ενός 58χρονου, καθώς συνελήφθη ο 20χρονος δράστης και, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατ’ επάγγελμα ληστής.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της 7ης Απριλίου, όταν ο 20χρονος, με τη βοήθεια τριών συνεργών του, άρχισε να παρακολουθεί τον ανυποψίαστο 58χρονο, όταν αυτός έκανε ανάληψη χρημάτων από μία τράπεζα στην περιοχή του Κορδελιού. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ακολούθησαν το θύμα μέχρι το κέντρο της πόλης.

Εκεί, και λίγο πριν από την κατάθεση των χρημάτων σε άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, οι δράστες πλησίασαν τον άνδρα και, με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν τσαντάκι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 62.000 ευρώ, επιταγή με αναγραφόμενο ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα του ιδίου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ο 20χρονος συνελήφθη βάσει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης.

Με αφορμή το περιστατικό, η Αστυνομία ζητά από τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και υποψιασμένοι, όταν μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Επίσης συμβουλεύει τα εξής:

• Προσέξτε για άτομα που παρακολουθούν την τραπεζική σας συναλλαγή μέσα στο κατάστημα και ενημερώστε διακριτικά τη διεύθυνση ή τον ταμία.

• Μην αφήνετε τσάντες ή χρήματα που έχετε πρόσφατα αναλάβει στο αυτοκίνητό σας, γιατί είναι πιθανό επιτήδειοι να έχουν παρακολουθήσει την τραπεζική σας συναλλαγή.

• Να πηγαίνετε απευθείας στον τόπο οριστικής εναπόθεσης των χρημάτων και, αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο, να μη σταματάτε σε διάφορα σημεία.

• Αν αυτό είναι αναγκαίο, μην αφήνετε την τσάντα στο αυτοκίνητό σας και σταθμεύετε πάντα σε πολυσύχναστο σημείο.

• Αν διαπιστώσετε ότι σας παρακολουθούν, τηλεφωνήστε αμέσως στο 100 ή απευθυνθείτε στον πρώτο αστυνομικό.

• Αν μεταφέρετε τακτικά χρηματικά ποσά, μην ακολουθείτε τα ίδια δρομολόγια και αλλάζετε κάθε φορά τις ώρες των μετακινήσεών σας.

• Αν σκοπεύετε να προβείτε σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010, 13:15