Το τμήμα Ασφαλείας της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες στο πλαίσιο της προανάκρισης, κατάφερε να φτάσει στην εξιχνίαση της ληστείας με την μέθοδο “ριφιφί” σε χρυσοχοείο.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2009, τρεις άγνωστοι μπήκαν αρχικά σε κατάστημα εμπορίας βιομηχανικών – ηλεκτρικών εργαλείων και ανταλλακτικών στο κέντρο της πόλης, στη συνέχεια με τη μέθοδο του “ριφιφί” εισήλθαν στο διπλανό χρυσοχοείο, και αφαίρεσαν από συρτάρι γραφείου χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ και χρυσαφικά – κοσμήματα συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, μετά από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και την συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, προέκυψε ότι δράστες της ανωτέρω διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής είναι τρία άτομα, ένας 27χρονος ημεδαπός κάτοικος Ροδόπης, ένας 25χρονος ημεδαπός κάτοικος Ξάνθης και ένας 26χρονος ημεδαπός κάτοικος Ροδόπης, άπαντες γεννημένοι σε χώρες της τέως ΕΣΣΔ, οι οποίοι συνενώθηκαν σε ομάδα με αποκλειστικό σκοπό την κλοπή – διάρρηξη του χρυσοχοείου.

Επίσης προέκυψε ότι οι δύο πρώτοι δράστες, τέσσερις μέρες πριν από το συμβάν είχαν επισκεφθεί το προαναφερόμενο χρυσοχοείο, προσποιούμενοι τους πελάτες, με σκοπό την αναγνώριση – κατόπτευση του χώρου.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Εβδόμη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης