Εξιχνιάσθηκε τελικά μετά από προσεκτική αστυνομική έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η ανθρωποκτονία του 40χρονου που έγινε στις 28-02-13 στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας στην Ηλεία.

Για την υπόθεση συνελήφθη σήμερα 11-03-2013, ένας 26χρονος υπηκοότητος Μπαγκλαντές και ομοεθνής του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Εκβίαση κατά συναυτουργία», «Αρπαγή κατά συναυτουργία» και «Περιύβριση νεκρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε, ο 26χρονος μαζί με άλλους συνεργούς του επίσης υπηκοότητας Μπαγκλαντές, έπεισαν τον 40χρονο να πάει σε αγροικία στην Ανδραβίδα «για να εργαστεί». Εκεί όμως τον κράτησαν παράνομα και για τέσσερις περίπου ημέρες, απαιτώντας εκβιαστικά από τον αδελφό του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, με το πρόσχημα πως θα τον μετέφεραν σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Μόλις όμως ο αδελφός του κατέβαλε το συμφωνηθέν ποσό, οι παραπάνω δολοφόνησαν τον 40χρονο, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο στον 40χρονο με σκοινί και στη συνέχεια τον έθαψαν σε λάκκο στην αυλή της αγροικίας.

Μετά όμως από τις καταγγελίες δυο ατόμων για εξαφάνιση του συγκεκριμένου, η αστυνομία άρχισε τις έρευνες και εντόπισε τελικά χθες το πτώμα, το οποίο ήταν δεμένο στα χέρια και στα πόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον θάνατο από ασφυξία ως αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, συμφωνεί και η γνώμη του ιατροδικαστή που ερεύνησε το θέμα.

Ο 26χρονος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση συνεργών.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης : Ηλεία: Βασάνισαν, σκότωσαν κι έθαψαν μετανάστη στην Ανδραβίδα‏, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 11:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης