Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 350 εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έξω από τη Βουλή, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας. 

Βασικά αίτημα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, είναι η απόσυρση της τροπολογίας του κ. Ι. Στουρνάρα, την οποία «ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε αιφνιδίως σήμερα, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητείται επίσης να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων Τύπου με το PSI, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία, και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

«Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης