Εξωθεσμικές κινήσεις με στόχο τον Άρειο Πάγο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 18:40
Εξωθεσμικές κινήσεις με στόχο τον Άρειο Πάγο

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου τα δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να ασκεί πιέσεις προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για να παραιτηθεί πριν την 30η Ιουλίου, οπότε και λήγει τυπικά η θητεία της, λόγω λήξης του ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λόγω της φιλικής της σχέσης με την κ. Δημητρίου, η κ. Παπασπύρου φέρεται να μετέφερε πρόταση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους (σ.σ. κ. Τζανακόπουλου) προς την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό για να παραιτηθεί η ίδια τώρα, ώστε να επιταχύνει τη διαδικασία διαδοχής της, διευκολύνοντας την κυβέρνηση ιδιαίτερα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε συνταγματολόγους και την αντιπολίτευση η ενδεχόμενη εκλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, σε αυτή τη φάση.  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Παπασπύρου μιλά για στοχοποίηση των θεσμών, με επικοινωνιακή σκοπιμότητα τονίζοντας:

«Για μία ακόμα φορά επιχειρείται η στοχοποίηση του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με προφανή σκοπό όπως συνήθως, τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και την παρεμπόδιση του ελεγκτικού του έργου. Με ψευδείς αναφορές σε δήθεν έγκυρες πηγές οι οποίες μάλιστα δεν κατονομάζονται, διαδίδονται κακόβουλα και αβάσιμα ψεύδη που θίγουν και υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Διαψεύδω πλήρως το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την  επικοινωνιακή σκοπιμότητα που εξυπηρετεί σε ένα κρίσιμο πολιτικά χρονικό  διάστημα η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε βάρος θεσμών όπως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 18:41