Οριστικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν για για την υπόθεση «διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων» επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου οι 32 κατηγορούμενοι, μετά την επικύρωση από τον Άρειο Πάγο του βουλεύματος για την παραπομπή τους.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους θα είναι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αναίρεση του βουλεύματος είχε ζητήσει από την πλευρά των κατηγορουμένων ο Π. Γερμανός, αλλά συνάντησε την άρνηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη ο οποίος δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης.

Έτσι οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται να δικαστούν ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο μεσάζων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, ο Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, ο Γιώργος Νικολάου και ο Π. Γερμανός.

Στο βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στη σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 32 θα δικαστούν κατά περίπτωση για πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, που όπως όλα δείχνουν, ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης