Αποφυλακίζεται ένας ακόμη κατηγορούμενος στις υποθέσεις των εξοπλιστικών. Αυτή τη φορά, λόγω λήξης του 18μηνου, θα περάσει ελεύθερος την πόρτα των φυλακών ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας ο οποίος είχε ομολογήσει στην απολογία του μίζες ύψους περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ για να προωθήσει την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όλα αυτά τα χρήματα πάντως που είχαν βρεθεί στου τραπεζικούς του λογαριασμούς, επιστράφηκαν στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου, από από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το περιβάλλον του Αντώνη Κάντα, ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών που προφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2013 αδυνατούσε να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ που ορίστηκε από το δικαστικό συμβούλιο για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Με το σχετικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, του επιβλήθηκαν ακόμη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής του. Η αδυναμία του πάντως να πληρώσει την εγγύηση ήταν ο λόγος που παρέμεινε μέχρι και τώρα στη φυλακή.

Τους επόμενους μήνες ο Αντώνης Κάντας αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων για κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια των συστημάτων «Ερμής» και των υποβρυχίων.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης