Επί ποδός πρόκειται να βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. τις ημέρες του Πάσχα για να αποτρέψει τη φυγή προς την επαρχία και τα νησιά πολιτών που θέλουν να ψήσουν αρνί λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είναι έτοιμοι ακόμα και για νυχτερινούς ελέγχους προκειμένου να εντοπίσουν τους… πονηρούς που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το σκοτάδι για να περάσουν απαρατήρητοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι θα είναι εξοπλισμένοι με γυαλιά νυχτερινής οράσεως σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς.

Σε συγκεκριμένα σημεία θα τοποθετηθούν και μπάρες νερού ως εμπόδια με ελεγχόμενη διέλευση για έλεγχο των δικαιολογητικών, γιατί ο στόλος της ΕΛ.ΑΣ. δεν επαρκεί για να καλύψει όλα τα σημεία των εθνικών δικτύων, καθώς και συμβατικά οχήματα της ασφάλειας. Παράλληλα θα αναπτυχθεί και στόλος από drones για να ενημερώνει τις επίγειες δυνάμεις για το τι συμβαίνει στο έδαφος. Τον ίδιο ρόλο θα έχουν και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., άλλα πιθανότατα και της πυροσβεστικής. 

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν δύο τουλάχιστον τηλεδιασκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με τους αστυνομικούς διευθυντές όλης της χώρας και έπεσαν στο διαδικτυακό τραπέζι οι χάρτες ύποπτων σημείων, όπως παράδρομοι, διελεύσεις παλαιών εθνικών οδών, παρακαμπτηρίων οδών και επαρχιακών δρόμων, για να οριοθετηθούν τα σημεία για μπλόκα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν χαρτογραφηθεί όλα τα πιθανά σημεία, ενδεικτικά τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ήδη έχει ενεργήσει προληπτικά ενόψει Πάσχα και η ΑΑΔΕ, η οποία μπλόκαρε τις μεταβολές μόνιμης κατοικίας ύστερα από το φαινόμενο μαζικών αλλαγών έδρας από τα αστικά κέντρα στην επαρχία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης