Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, 04:22
Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Έντονη θα είναι η κινητοποίηση της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Μεταξύ άλλων προβλέπονται αυξημένα μέτρα για την αποφυγή τροχαίων και για την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων κατά μήκος του οδικού δικτύου ανά την ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα θα υπάρχει:

α) Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

β) Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα και

γ) Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Αυξημένα τα μέτρα σε λιμάνια, αεροδρόμια

Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί επιβάτες (π.χ. αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί) ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Τροχονόμοι θα υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Επιπλέον, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Συνεχείς οι έλεγχοι

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (π.χ. υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα).

Σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου:

Την Παρασκευή (23-3-2012): 16.00-21.00
και την Κυριακή (25-3-2012): 15.00-21.00

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

α) να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
β) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
γ) να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
δ) να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και
ε) σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, 04:40