Έκτακτες συνεδριάσεις των ΔΣ Ιεράπετρας και Σητείας για τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013, 14:48
Έκτακτες συνεδριάσεις των ΔΣ Ιεράπετρας και Σητείας για τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ
Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την προτεινόμενη κατάργηση του Τμήματος Ιεράπετρας του ΤΕΙ Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 19.00.

Παράλληλα, θα συζητηθει η «επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αλλά και η κατάργηση ή υποβάθμιση κρατικών υπηρεσιών της Ιεράπετρας, και οι συνέπειές τους για την καθημερινή ζωή των πολιτών της Ιεράπετρας και το μέλλον του τόπου».

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι δημότες, ο μητροπολίτης Σητείας και όλοι οι εμπλεκόμενοι αιρετοί, κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς της Κρήτης, του Λασιθίου και της Ιεράπετρας.

Εξάλλου, σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προκειμένου να στείλει μήνυμα αντίδρασης στο σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου -στο οποίο κλήθηκαν να παραστούν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές και οι περιφερειακοί σύμβουλοι-, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου ο Άγιος Νικόλαος να προασπίσει, όπως τονίζεται, «το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης, με τις άλλες τρεις πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης, στην κατανομή πανεπιστημιακών σχολών».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013, 17:33