Έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες από την κακοκαιρία δήμους της Μαγνησίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, 19:19
Έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες από την κακοκαιρία δήμους της Μαγνησίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συμφωνήθηκε ότι πρέπει να κηρυχθούν οι δήμοι Σκοπέλου, Σκιάθου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου ενώ εντός της εβδομάδας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση όπως δεσμεύτηκε ο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στο βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρο σήμερα το μεσημέρι.

Ο βουλευτής περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ο υπουργός αντέδρασε άμεσα, λέγοντας ότι θα επικοινωνήσει την ίδια στιγμή με τους δημάρχους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Η επικοινωνία του υπουργού με τους δημάρχους της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε και ελήφθησαν άμεσες αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών σε επικοινωνία του με τον βουλευτή Μαγνησίας αύριο Δευτέρα οι δήμαρχοι στέλνουν την αναλυτική έκθεση των ζημιών και εντός της εβδομάδας θα εγκριθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους τέσσερις πληττόμενους δήμους.

Επίσης, ο υπουργός συμφώνησε ότι πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι τέσσερις δήμοι της Μαγνησίας, αρμοδιότητα που ανήκει στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Οι τέσσερις δήμαρχοι ευχαρίστησαν τηλεφωνικά τόσο τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του, όσο και τον βουλευτή Μαγνησίας για την άμεση παρέμβασή του.

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, 20:06