Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ενισχύθηκαν εκτάκτως φέτος τα μικρά νησιά από το υπουργείο Εσωτερικών, «προκειμένου οι μικροί δήμοι να λειτουργούν ισόρροπα», ανακοίνωσε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Κόκκινο, με τον οποίο συναντήθηκε τη Τετάρτη.

Επίσης, ο κ Κουρουμπλής υπογράμμισε στον αντιπεριφερειάρχη την έμπρακτη μέριμνα και στήριξη της κυβέρνησης προς τα μικρά νησιά, με σειρά μέτρων όπως την απόλυτη προτεραιότητα που θα έχουν οι δήμοι τους στη διαδικασία έγκρισης των προσλήψεων προσωπικού, καθώς και στη διαδικασία προγραμματισμού ωρίμανσης και ένταξης έργων δικής τους προτεραιότητάς, στο ΕΣΠΑ ’14-’20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη συνάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκάνησα (προσφυγικό, υποστελέχωση των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης και μετακίνηση των νησιωτών) και ζήτησε να ληφθεί υπ’ όψιν η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, στο επικείμενο σχέδιο νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση.

Ακόμη, ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε τον υπουργό για τις ενέργειές του στη συμβολή των εναέριων δυνάμεων στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στη Νότια Ρόδο και τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των αποζημιώσεων των πληγέντων.

Από την πλευρά του ο υπουργός χαρακτήρισε “καθοριστική” τη συμβολή των εναέριων δυνάμεων στον περιορισμό της επέκταση της πυρκαγιάς, προσθέτοντας ότι ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχώρησε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου Ρόδου, ύψους περίπου 100.000 ευρώ.
Τέλος ο υπουργός θα επισκεφθεί την Ρόδο και την Χάλκη το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης