Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στη Ρόδο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, 18:26
Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στη Ρόδο
Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έκανε το απόγευμα της Δευτέρας ένα αεροσκάφος Boeing 737 - 8Q8 το οποίο εκτελούσε την πτήση από Ρόδο προς Βουδαπέστη.

Το αεροσκάφος, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου λίγα λεπτά νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατά την διάρκεια της τελική φάσης απογείωσης ένιωσε ένα δυνατό τράνταγμα στο αεροσκάφος πιθανότατα κοντά στον έναν από τους δύο κινητήρες.

Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για εισρόφηση πουλιών στον κινητήρα. Αμέσως, ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και εφαρμόστηκε ο κανονισμός που προβλέπεται σε κάθε περίπτωση. Όπως φαίνεται και από το σχεδιάγραμμα που δημοσιεύει η ΡΟΔΙΑΚΗ κυβερνήτης έκανε περίπου 6 κύκλους δυτικά του αεροδρομίου της Ρόδου και στη συνέχεια αφού άδειασε τις δεξαμενές των καυσίμων έκανε ασφαλέστατη προσγείωση.

Κανείς από τους επιβάτες δεν κινδύνευσε και όλα εξελίχθησαν ομαλά. Στο αεροδρόμιο της Ρόδου πάντως, πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο όπως προβλέπεται απο τον σχετικό κανονισμό.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια 10 λεπτά αργότερα στις 16:05. Θα εκολουθήσει εκτίμηση από ειδικούς μηχανικούς και αν κριθεί ότι μπορεί να ταξιδέψει θα συνεχίσει.Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, 18:26