Χτύπημα με τρομοδέμα κατά Παπαδήμου

Χτύπημα με τρομοδέμα κατά Παπαδήμου
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης


Με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος καθώς και ο οδηγός και συνοδηγός του αυτοκινήτου που επέβαινε μετά από έκρηξη μηχανισμού που ήταν, κατά πληροφορίες του zougla.gr, τοποθετημένος σε φάκελο που τον άνοιξε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν, με αποτέλεσμα το ωστικό κύμα από την έκρηξη να σαρώσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας. Η αστυνομία απέκλεισε δρόμους ώστε οι τραυματίες να φτάσουν το γρηγορότερο δυνατό στο νοσοκομείο. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει τραυματιστεί στα χέρια, τα πόδια, στη κοιλιακή χώρα και στο πρόσωπο.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου ο Λουκάς Παπαδήμος υποβλήθηκε σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση:


 

Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης στην οποία φαίνονται κηλίδες αίματος και ένα hands free

Τραυματίες είναι ο οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί ελαφρά.Ερωτήματα πάντως ανακύπτουν από τις πληροφορίες που έρχονται στο φως τα τελευταία λεπτά, σύμφωνα με τις οποίες η φρουρά ασφαλείας του κ. Παπαδήμου ήταν άνδρες εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας που πληρώνονται από την Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς η αστυνομική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού είχε μειωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε όσα είπε για το συμβάν αυτόπτης μάρτυρας στο zougla.gr.


Βίντεο από μπαλκόνι πολυκατοικίας ελάχιστα λεπτά μετά την έκρηξη:


Φωτογραφίες από τη μεταφορά των τραυματιών:
(Φωτογραφίες: Eurokinissi)

Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η ζωή τόσο του ιδίου του κ. Παπαδήμου, όσο και των δύο άλλων τραυματιών δεν διατρέχουν κίνδυνο. Η περιοχή αποκλείστηκε για αρκετές ώρες από δυνάμεις της αστυνομίας και κλιμάκια του ΤΕΕΜ.Φωτογραφίες από τις έρευνες των ΤΕΕΜ:


(Φωτογραφίες: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)


Πώς έφτασε το τρομοδέμα στα χέρια του Λ. Παπαδήμου


Δύο φορές είχε περάσει ο τρομοφάκελος που έφτασε στα χέρια του Λ. Παπαδήμου από ανιχνευτές x-ray σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr.

​Στο τρομοδέμα αναγραφόταν ως αποστολέας η Ακαδημία Αθηνών και όταν ο φάκελος έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξετάστηκε με δύο μηχανήματαΌπως αναφέρουν, στο τρομοδέμα αναγραφόταν ως αποστολέας η Ακαδημία Αθηνών και όταν ο φάκελος έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξετάστηκε με δύο μηχανήματα. «Έγιναν δύο έλεγχοι. Πρώτα πέρασε από φορητό μηχάνημα και εν συνεχεία έγινε και πάλι έλεγχος στο μηχάνημα της Τράπεζας της Ελλάδος χωρίς όμως να ανιχνευθεί η εκρηκτική ύλη» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο υπήρξε και πάλι δέμα με παραλήπτη τον κ. Παπαδήμο το οποίο όμως εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και εξουδετερώθηκε, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβανόταν και στις σημειώσεις της Πόλα Ρούπα, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.

Αναζητούν και άλλα τρομοδέματα

Το ενδεχόμενο εκτός από τον εκρηκτικό φάκελο που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και επιχειρηματίες έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η πρακτική των τρομοκρατών είναι να μην αποστέλλουν έναν φάκελο αλλά πολλούς ταυτόχρονα σε γραφεία και υπηρεσίες. Αυτό το κάνουν προκειμένου να προκαλούν πανικό στην Αστυνομία και να «θολώνουν» τα νερά.

Έτσι, στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ αλλά και σε εταιρείες κούριερ ψάχνονται ένας προς ένας όλοι οι φάκελοι με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα εκρηκτικά δέματα.Οι ίδιοι έλεγχοι γίνονται σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, οικονομικές επιχειρήσεις, τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει περάσει και άλλο τρομοδέμα από τα συστήματα ελέγχου εκρηκτικών των ΕΛ.ΤΑ και εταιρειών κούριερ. Μια διαδικασία χρονοβόρα καθώς από εξονυχιστικούς ελέγχους θα περάσουν όλοι οι φάκελοι που έχουν ταχυδρομηθεί τα τελευταία 24ωρα.

Αξίζει να τονισθεί ότι στις προηγούμενες επιθέσεις πριν από περίπου δυόμισι μήνες, που είχαν γίνει με αποστολή τρομοδεμάτων από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς σε Βερολίνο και Παρίσι δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική αφού το ενδεχόμενο μιας εκρηκτικής επανεμφάνισης παρέμενε ανοικτό.

Η μετακίνηση του κ. Παπαδήμου από την οφθαλμολογική κλινική στο χειρουργικό τμήμα


Ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του κ. Παπαδήμου

Ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου και των συνοδών του εξέδωσε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». «Η κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού παραμένει σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία» τονίζουν οι γιατροί και προσθέτουν πως οι συνοδοί του φέρουν «ελαφρά επιφανειακά τραύματα».Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού:

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους. Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την επέμβαση ο κ. Παπαδήμος θα μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.Διαβάστε ακόμα:
 Σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 01:13