Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα που επικρατεί στις Καστανιές Έβρου όταν τις πρώτες πρωινές ώρες Τούρκος πολίτης διέφυγε τρέχοντας από το τουρκικό τελωνείο, διέσχισε τη συνοριακή γραμμή και κατέφυγε στις ελληνικές τελωνειακές Αρχές.

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε  Καστανιές Έβρου όταν τις πρώτες πρωινές ώρες Τούρκος πολίτης διέφυγε τρέχοντας από το τουρκικό τελωνείο και κατέφυγε στις ελληνικές τελωνειακές ΑρχέςΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thrakinea.gr ο Τούρκος πολίτης ήταν σε κατάσταση μέθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί του στην τουρκική πλευρά ήταν άλλοι τρεις Τούρκοι, επίσης σε κατάσταση μέθης, οι οποίοι για κάποιο λόγο επιχείρησαν να διαφύγουν από το τουρκικό τελωνείο.

Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν στον αέρα για να τους σταματήσουν, οι τρεις από τους τέσσερις συνελήφθησαν και ο τέταρτος διέφυγε τρέχοντας.

Όταν αισθάνθηκε ασφαλής, παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές. Οι αναφορές από το σημείο κάνουν λόγο για άσφαιρα πυρά στον αέρα εκ μέρους των Τούρκων στρατιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παραπάνω εκδοχή επιβεβαιώνει και το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Ο Τούρκος, ο οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα. Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ενώ η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή, δεν αποκλείεται όμως να είναι κοντά στα 40.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να εξιχνιαστεί το περιστατικό και οι επίσημες αναφορές από τις στρατιωτικές Αρχές, την αστυνομία και το Υπουργείο Εξωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης