Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής (γύρω στις 10.30) στο σημείο όπου αργά το βράδυ της Τετάρτης (15/8) άφησε την τελευταία του πνοή ο 25χρονος, Νίκος Μουστάκας. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της ληστείας ενώ παράλληλα είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο αστυνόμευσης στην περιοχή του Φιλοπάππου. 

Πηγή Φωτογραφίας: (Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον λόφο του Φιλοπάππου επισκέφτηκαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο αναπληρωτής Αττικάρχης, ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Άμεσης Δράσης και της ΔΙΑΣ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο νέος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για τις περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας είναι σχεδόν έτοιμος και αναμένονται μόνο οι τελικές πινελιές ώστε να τεθεί σε εφαρμογή

Τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας αναμένεται κατά πληροφορίες να προβούν σε άμεσες ενέργειες που στόχο θα έχουν την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Σημειώνεται πως το Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που είχε καταρτιστεί την άνοιξη για την προστασία των περιοχών με μεγάλη τουριστική κίνηση (όπως Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Ιστορικό Κέντρο), δεν φαίνεται να είχε αποτέλεσμα ενώ οι καταστηματάρχες και κάτοικοι αυτών των περιοχών αναφέρουν πως ζουν σε καθεστώς φόβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως η ένστολη παρουσία και αστυνόμευση της περιοχής έχει το τελευταίο διάστημα ατονίσει. 

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως ο νέος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για τις περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας είναι σχεδόν έτοιμος και αναμένονται μόνο οι τελικές πινελιές ώστε να τεθεί σε εφαρμογή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος σχεδιασμός για την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής θα περιλαμβάνει:

  • Αύξηση των πεζών περιπολιών 
  • Μεικτά συνεργεία ελέγχου 
  • Αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις των αστυνομικών
  • Αύξηση της διάρκειας των περιπολιών κατά δύο ώρες στην περιοχή (αντί δηλαδή να σταματούν στις 23:00, θα ολοκληρώνονται στη 01:00).

Διαβάστε επίσης: Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου του 25χρονου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης