Έκτακτα μέτρα για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, 10:16
Έκτακτα μέτρα για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα
Μέτρα για την προστασία των ατόμων με καρδιοπάθειες και αναπνευστικά προβλήματα, επίσης για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, στην πόλη της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας, στους Οικισμούς Ποντοκώμης, Ακρινής, καθώς και στον οικισμό της ΔΕΗ στην περιοχή του Προαστίου, αποφάσισε αργά το βράδυ της Τρίτης η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο.

Τα μετεωρολογικά φαινόμενα, όπως η άπνοια σε συνδυασμό με τη θερμοκρασιακή αναστροφή, ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια που προέρχονται είτε από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ είτε από τις καύσεις στερεών καυσίμων, όπως στην πόλη της Φλώρινας.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της περιφέρειας συστήνει στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να αποφεύγουν τη δραστηριότητα στους εξωτερικούς χώρους, ενώ στα άτομα που πάσχουν από άσθμα προτείνει την επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους.

Προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της περιφέρειας απαγόρευσε την εκκίνηση των ατμοηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, αποφάσισε την περιοδική λειτουργία των ταινιόδρομων μεταφοράς τέφρας, τόσο στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς όσο και στα ορυχεία του λεκανοπεδίου, καθώς και τη συνεχή διαβροχή στους δρόμους διακίνησης των υλικών σε όλα τα ορυχεία της περιοχής.

Προκειμένου να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση από λέβητες, τζάκια και ξυλόσομπες, η αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν τη χρήση των παραπάνω θερμαντικών μέσων και να επιλέξουν τρόπους θέρμανσης από άλλα καύσιμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, 10:24