Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, εν όψει και της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Κυριακή, σημειώνονται εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια. Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα δεκάδες νεαροί που βρίσκονται στην πλατεία των Εξαρχείων εκτόξευσαν μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν, ενώ ένα όχημα με τέσσερις Πορτογάλους τουρίστες δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα τον μικροτραυματισμό του οδηγού και την πρόκληση υλικών ζημιών στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύντομα τα επεισόδια επεκτάθηκαν στις γύρω οδούς, με τους νεαρούς να πετούν πέτρες, φωτοβολίδες κι άλλα αντικείμενα και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να τους καταδιώκουν μέχρι πριν το ύψος της πλατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οχήματα της πυροσβεστικής σε επιφυλακή
 
Οι νεαροί παραμένουν στο σημείο και πετούν από διάφορες πλευρές αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι παραμένουν στην οδό Στουρνάρη και στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο.

Πεδίο μάχης τα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο

Ρίψη φωτοβολίδων προς τους άνδρες των ΜΑΤ

Οι αστυνομικοί σε αρκετές περιπτώσεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Χρήση χημικών από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα νεαρών επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα, τους προπηλάκισαν και τους έσπασαν τις φωτογραφικές μηχανές.

Ένα νοικιασμένο όχημα με τέσσερις -προφανώς απληροφόρητους για την κατάσταση στην περιοχή- τουρίστες από την Πορτογαλία δέχθηκε επίθεση με πέτρες από τους νεαρούς. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί ενώ το όχημα υπέστη υλικές ζημιές. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Από τις πέτρες έσπασαν τα τζάμια του νοικιασμένου οχήματος

Ο οδηγός του οχήματος με αίματα στο αριστερό αυτί

Διαβάστε το ρεπορτάζ από τα επεισόδια της Παρασκευής: Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης