Εκτεταμένες ζημιές στις Σπέτσες προκάλεσε η νεροποντή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, 15:27
Εκτεταμένες ζημιές στις Σπέτσες προκάλεσε η νεροποντή
Πτώσεις δέντρων σε αυτοκίνητα, πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια, είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η νεροποντή, τα ξημερώματα, στις Σπέτσες. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η Πυροσβεστική δέχθηκε 12 κλήσεις για άντληση υδάτων. Ενδεικτικό των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν είναι το αίτημα του δημάρχου Σπετσών, Παναγιώτη Λυράκη, στην Περιφέρεια Αττικής για συνδρομή και στήριξη του δήμου.

Όπως έγινε γνωστό, στις Σπέτσες, μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, προκειμένου ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων να συντονίσει επιτόπου τις άμεσες ενέργειες και όλες τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, προς τούτο συγκροτήθηκαν τα συνεργεία για τον έλεγχο, την καταγραφή και την εκτίμηση του μεγέθους και του εύρους της πλημμύρας που έπληξε το νησί, καθώς και την κατάσταση των βασικών υποδομών (ρέματα, γέφυρες, οχετοί, δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης κλπ.).
Επίσης, από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε πως, μετά τη συγκέντρωση των αιτημάτων των πολιτών από το Δήμο Σπετσών, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για τον έλεγχο των αιτημάτων και τη διενέργεια αυτοψιών για την καταγραφή των ζημιών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, 15:29