Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης Χανίων λόγω κακοκαιρίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, 15:30
Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης Χανίων λόγω κακοκαιρίας
Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ), προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, που από την Τετάρτη πλήττει την περιοχή των Χανίων.

Εκτός των επιπτώσεων στα δίκτυα όμβριων και ακάθαρτων, όπου τα συνεργεία της επιχείρησης προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ, στις πηγές της Αγιάς από τις οποίες αντλείται το νερό υδροδότησης του Δήμου Χανίων, έχει παρουσιαστεί έντονη θολότητα του αντλούμενου νερού, με συνέπεια τη διακοπή άντλησης από τις πηγές και την προμήθεια νερού από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) μέσω των δικών του γεωτρήσεων.

Επίσης, λόγω βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια του ΟΑΚ, μέσω των οποίων τροφοδοτούνται με νερό, παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης στις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας.

Στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με παροχή ποσοτήτων νερού μέσω της δεξαμενής του Αγίου Ιωάννη.

Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, λόγω των προβλημάτων με τα αντλιοστάσια του ΟΑΚ, έχει διακοπεί η παροχή νερού στις περιοχές Γαλατά και Δαράτσου. Ήδη, ενεργοποιήθηκαν δύο γεωτρήσεις του ΟΑΚ και εκτιμάται ότι εντός της ημέρας θα αποκατασταθεί η υδροδότηση των παραπάνω περιοχών στη Νέα Κυδωνία.

Στην περιοχή του Κάτω Σταλού παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη σε αγωγό ύδρευσης, ο οποίος διέρχεται παραπλεύρως πλημμυρισμένου ρέματος της περιοχής και η αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την υποχώρηση των ομβρίων υδάτων του ρέματος, ώστε να καταστεί δυνατή η επέμβαση των συνεργείων.

Λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ δεν τροφοδοτείται με νερό η δεξαμενή στο Βαρύπετρο, με το πρόβλημα να παραμένει έως ότου αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην συγκεκριμένη περιοχή και ελαττωθεί στα επιτρεπτά όρια η θολότητα των πηγών της Αγιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, 15:31