Εκτός κινδύνου ο 30χρονος που μαχαίρωσαν οι χρυσαυγίτες στην Ξάνθη

Εκτός κινδύνου ο 30χρονος που μαχαίρωσαν οι χρυσαυγίτες στην Ξάνθη
Σήμερα ή αύριο αναμένεται να λάβει εξιτήριο ο 30χρονος Έλληνας μουσουλμάνος που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συμπλοκής στο κέντρο της Ξάνθης ανάμεσα σε μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Θανάσης Μπαμπαλίδης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ –ΜΠΕ υποστήριξε ότι ο 30χρονος είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική. Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο θάλαμό του τόσο ο ίδιος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης ο 30χρονος τους είπε ότι τυχαία βρέθηκε στο σημείο που υπήρχε η συμπλοκή μεταξύ των δυο ομάδων και προφανώς επειδή φορούσε κουκούλα λόγω της ψιλής βροχόπτωσης χτυπήθηκε από διερχόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο έδειξε να μην έχει αντιληφθεί ακόμα καλά πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Ο κ. Καραλίδης σε δηλώσεις του είχε υπογραμμίσει ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 30χρονος άντρας έπεσε θύμα βίας.

Λίγο νωρίτερα μικρή ομάδα προερχόμενη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία όπου και βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας προκλητικά συνθήματα. Η ενέργεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση των μελών της Χρυσής Αυγής που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους. Επικράτησε αναστάτωση στο κέντρο της Ξάνθης με αποτέλεσμα η ομάδα των αντιεξουσιαστών να καταφύγει στο χώρο του Πολυτεχνείου του ΔΠΘ. Εκεί, υπήρξε παρέμβαση των ανδρών της αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν περεταίρω επεισόδια μεταξύ των δυο ομάδων.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης έγινε γνωστό ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή ούτε και ασκήθηκαν μηνύσεις.

Διαβάστε επίσης: Συμπλοκή χρυσαυγιτών-αντιεξουσιαστών στην Ξάνθη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013, 23:08

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013, 14:09