Εκτός κινδύνου το παιδί που νόσησε από τον ιό του Δυτ. Νείλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 22:54
Εκτός κινδύνου το παιδί που νόσησε από τον ιό του Δυτ. Νείλου
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, Πέτρος Σερίδης, ανακοίνωσε ότι ένα παιδί περιλαμβάνεται μεταξύ των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο, για τους οποίους έχει ταυτοποιηθεί εργαστηριακά ότι πάσχουν από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με τον κ. Σερίδη η κατάσταση της υγείας του παιδιού, αλλά και των υπόλοιπων νοσηλευόμενων από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι καλή.

Στο μεταξύ, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι «αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου η Επιτροπή Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Νομαρχίας Ημαθίας με θέμα τον ιό του Δυτικού Νείλου».

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ανέφερε ότι το πρόγραμμα ψεκασμού είναι σε εξέλιξη.

«Όχι πανικός. Μέχρι τώρα η Νομαρχία μας, αυτό που ήταν να κάνει τo έκανε. Το πρόγραμμα ψεκασμού των περιοχών, όπου υπάρχουν πολλά κουνούπια, είναι σε εξέλιξη. Επίσης, παρατείνουμε το πρόγραμμα για ένα μήνα (15/9) και το επεκτείνουμε σε όλες τις περιοχές του νομού μας, σε συνεργασία πάντα με την κεντρική εξουσία και τους αρμόδιους φορείς», είπε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 22:55