Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος – Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, μια λογίστρια, ένας συνταξιούχος που εργαζόταν στο ΥΠΟΙΚ, ένας νυν εργαζόμενος του υπουργείου και δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συμμετείχαν σε κύκλωμα εκβίασης που έδρασε σε βάρος επιχειρηματία.

Το κύκλωμα των «υψηλά ιστάμενων» προσώπων εξαρθρώθηκε έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας τη Δευτέρα, σε διάφορες περιοχές της ΑττικήςΜε βάση τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τα μέλη της σπείρας εκβίαζαν τον επιχειρηματία ζητώντας το ποσό των 60.000 ευρώ, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, πρόκειται για ιδιοκτήτη εταιρείας οικοδομικών εργασιών που εδρεύει στον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κύκλωμα των «υψηλά ιστάμενων» προσώπων εξαρθρώθηκε έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας τη Δευτέρα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου και απόπειρα εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία.

Το ραντεβού στο γραφείο της λογίστριας και ο εκβιασμός

Πριν από την αστυνομική επιχείρηση, το θύμα είχε καταγγείλει στις Αρχές ότι οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου (σ.σ.: του πρώην εργαζομένου του ΥΠΟΙΚ) και του γιου της, ο παθών ενημερώθηκε περί του αιτήματος των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, να καταβάλει δηλαδή 60.000 ευρώ (σ.σ.: ποσό το οποίο κατόπιν διαπραγματεύσεων διαμορφώθηκε στα 50.000 ευρώ), προκειμένου να «διευθετήσουν» τις φορολογικές του υποχρεώσεις και να μην του καταλογιστούν πρόστιμα.

Τον εκβίαζαν με πρόστιμο έως 1 εκατ. ευρώ

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, το κύκλωμα, χρησιμοποιώντας ως διαμεσολαβητή τη λογίστρια, διεξήγαγε έλεγχο στα βιβλία της εταιρείας και ενημέρωσε τον επιχειρηματία ότι, αν δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, θα καταλογιζόταν σε βάρος του πρόστιμο, το οποίο θα κυμαινόταν μεταξύ 400.000 και 1 εκατ. ευρώ.

«Παρόλο που, όπως φαίνεται, ο επιχειρηματίας δεν είχε υποπέσει σε κάποια παρανομία, το κύκλωμα του ζήτησε εκβιαστικά 60.000 ευρώ για να μην του επιβληθεί πρόστιμο-μαμούθ. Ο άνθρωπος κατευθείαν επικοινώνησε με τις Αρχές και κατήγγειλε τον εκβιασμό» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Οι συλλήψεις

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Αττική, συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Ακολούθως συνελήφθησαν η λογίστρια κι ο σύζυγός της και στη συνέχεια οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού, και οι δύο εργαζόμενοι στο ΣΔΟΕ, οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι η λογίστρια, ο πρώην υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ και ο εργαζόμενος στην ΤτΕ συνδέονται με δεσμούς αίματος, καθώς οι δύο πρώτοι είναι ανδρόγυνο και ο τελευταίος, 43 ετών, είναι γιος τους.

Διαβάστε επίσης:

Εκβίαζαν επιχειρηματίες της Μήλου

Συνελήφθη 30χρονος για εκβίαση επιχειρηματία

Διώξεις που επισύρουν και ισόβια για τους τοκογλύφους της Κρήτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης