Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπόθεση εκβίασης εις βάρος ενός ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, από τον οποίο οι αυτουργοί αξίωναν χρηματική αμοιβή με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας».

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 27 ετών, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και αντίσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγήθηκε καταγγελία του 49χρονου ιδιοκτήτη της καφετέριας, σύμφωνα με την οποία οι δράστες, χρησιμοποιώντας απειλές και προκαλώντας φθορές στην επιχείρησή του, απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικά ποσά, αρχικά για «παροχή προστασίας» και στη συνέχεια για αποφυγή μελλοντικής ενόχλησής του από τους ίδιους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο άνδρες, εκμεταλλευόμενοι προγενέστερη γνωριμία με το θύμα τους, την 21-05-2015, μετέβησαν στην επιχείρησή του, όπου, αφού τον απείλησαν, προκάλεσαν φθορές στο κατάστημα, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν χρηματικό ποσό.

Μετά την παρέλευση δύο ημερών, πήγαν εκ νέου στο κατάστημα, όπου απαίτησαν να τους παραδίδεται, εβδομαδιαίως, χρηματικό ποσό προκειμένου να του παρέχουν ασφάλεια και επιπλέον χρήματα για να μην προκαλέσουν φθορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν διαπραγμάτευσης και κατά τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε χώρο της επιχείρησης του παθόντος, αυτός παρέδωσε στους δράστες το ποσό των 300 ευρώ, με αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψή τους.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν από τον 49χρονο ανέρχεται σε 650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης