Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκπαιδευτική δράση, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+, κατά την οποία 20 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν στο Παρίσι και στη Λυών, όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές επισκέψεις σε επιτελικές και επιχειρησιακές υπηρεσίες και μονάδες της Γαλλικής Αστυνομίας.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η απόκτηση εμπειριών και τεχνογνωσίας για τη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, στους τομείς της αστυνόμευσης, της ασφάλειας, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευόμενοι αποτελούν μέλη Διαρκών Επιτροπών Σχεδιασμού μελλοντικών καινοτόμων Δράσεων για την Ελληνική Αστυνομία, που υποστηρίζονται από χρηματοδοτικά μέσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως για το επικείμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021-2027.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, διάρκειας 5 ημερών, διοργανώθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (SSI-DCI) της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση MILIPOL, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας, με 1.100 εκθέτες, 30.000 επισκέπτες από περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου. 

Τους εκπαιδευόμενους συνόδευαν ο Γάλλος Αξιωματικός Σύνδεσμος για θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας κ. Franck BILLA και η Αναπληρώτρια Ακόλουθος Εσωτερικής Ασφάλειας της Πρεσβείας της Γαλλίας, Κα Marie-Christine JAUNET.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικεφαλής στην πρώτη εκπαιδευτική ομάδα (17 έως 21 Νοεμβρίου) ήταν ο Επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Σκαρτσής και στη δεύτερη (19 έως 23 Νοεμβρίου) η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου.

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν πιστοποιητικά σπουδών από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (SSI-DCI) της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σε ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία για πρώτη φορά συμμετέχει σε εκπαιδευτική δράση κατάρτισης που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+, στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης