Τα στοιχεία δύο οδηγών οι όποιοι σε πρόσφατα τροχαία δυστυχήματα εγκατέλειψαν τους τόπους των συμβάντων ταυτοποίησε η Τροχαία, μετά από σχετικές έρευνες.

Στην πρώτη περίπτωση, έπειτα από το τροχαίο δυστύχημα επί της Λ. Μαρκοπούλου στις 17 Μαΐου, όπου συγκρούστηκαν βυτιοφόρο με φορτηγό, με απολογισμό δύο νεκρούς κι έναν σοβαρά τραυματία, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Ομάδας Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εξακρίβωσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας άλλου, Ι.Χ. επιβατικού, αυτοκινήτου, που ενεπλάκη (με προσπεράσεις) στο δυστύχημα και εντόπισαν το εν λόγω όχημα. Στη συνέχεια, προσήχθη ο 38χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης του κι εξακριβώθηκε η εμπλοκή του ως οδηγού του συγκεκριμένου επιβατικού αυτοκινήτου στο τροχαίο αυτό δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη περίπτωση, για το τροχαίο δυστύχημα επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα στις 18 Μαΐου, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας, κατόπιν αξιοποίησης ευρημάτων στον τόπο του δυστυχήματος, ταυτοποίησαν και στη συνέχεια εντόπισαν το εμπλεκόμενο όχημα.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά τον χρόνο του δυστυχήματος, ο οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος, που ανήκιε σε άλλο πρόσωπο, ήταν 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κλήθηκε στην έδρα του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας, όπου και παραδέχθηκε την εμπλοκή του.

Σε βάρος των δύο οδηγών σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες, οι οποίες αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει τους οδηγούς ότι, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, αυτός που εμπλέκεται θα πρέπει:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες
  • Να ειδοποιήσει άμεσα τις Αρχές και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.ά) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της αστυνομίας.

«Βοηθήστε τους συνανθρώπους μας και την Τροχαία στο έργο της. Συγκρατήστε οποιοδήποτε στοιχείο θα βοηθήσει την Τροχαία στη διερεύνηση των ατυχημάτων και στον εντοπισμό όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος» αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης