Η διατροφική αξία της φέτας και η ανάδειξη και προώθηση της ελληνικής φέτας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας της αποτέλεσαν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελασσόνα, στο πλαίσιο της 6ης Πανελληνίας Γιορτής Φέτας, η οποία άνοιξε χθες τις πύλες της, με πρωτοβουλία του δήμου Ελασσόνας και συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον γενικό τίτλο «η φέτα μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τις απόψεις τους για το ζήτημα, κατέθεσαν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι φορέων- μεταξύ των οποίων και ο ΕΟΦ- Ινστιτούτων, Επιμελητηρίων και παραγώγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη προώθησης της ελληνικής φέτας, προκειμένου το προϊόν να καταλάβει την θέση που του αξίζει στην εγχώρια αγορά και την αγορά του εξωτερικού, με παράλληλη πιστοποίησή του-η φέτα της Ελασσόνας είναι πιστοποιημένη από δεκαετίας-ενώ εξετάστηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προώθηση του προϊόντος μέσω συλλογικών δράσεων, ενώ υπήρξε αναφορά και στα φυσικοχημικά και διατροφικά του χαρακτηριστικά. Επίσης, έγινε αναφορά και στο ρόλο που παίζει η φέτα στη μεσογειακή διατροφή καθώς αποτέλεσε και αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της διατροφής των ελλήνων. Ιδιαίτερα εξετάστηκε η αξιοποίηση του τυρογάλακτος.

Την ημερίδα απασχόλησαν επίσης οι αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην παραγωγική δυναμική της περιοχής της Ελασσόνας, η πιθανότητα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων λιγνίτη στην περιοχή που βρίσκει αντίθετη την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 6η Πανελλήνια Γιορτή φέτας θα ολοκληρωθεί αύριο, έχοντας συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών από τον θεσσαλικό χώρο και όχι μόνο.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης