«Ελάτε να με πιάσετε, έχω σκοτώσει άνθρωπο!»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, 09:20
«Ελάτε να με πιάσετε, έχω σκοτώσει άνθρωπο!»
Αυτά ήταν τα λόγια του ηλικιωμένου που τηλεφώνησε την Τετάρτη στο Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας και ήταν αρκετά για να σημάνει συναγερμός.

Όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας, ουδείς φανταζόταν τι θα άκουγε και πώς θα εξελισσόταν αυτή η υπόθεση. Από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου, ένας 80χρονος από συνοικισμό της Βάρδας καλούσε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν, γιατί είχε πυροβολήσει έναν άνθρωπο.

Όταν έφθασαν στο σπίτι του άνδρα, αυτό που αντίκρισαν ήταν έναν ήρεμο άνθρωπο και, φυσικά, πουθενά δεν υπήρξε πτώμα.

Οι αστυνομικοί τα έχασαν και φυσικά δεν μπορούσαν να δώσουν εξήγηση. Όταν ρώτησαν τον ηλικιωμένο γιατί είχε τηλεφωνήσει, η απάντηση που τους έδωσε τους άφησε άφωνους: «Έτσι, για πλάκα» ήταν τα λόγια του γέροντα.

Εκεί κρύβεται και η ουσία της ιστορίας, του περιστατικού, το δράμα -αν θέλετε- ενός ανθρώπου που βρίσκεται στη δύση της ζωής του.

Ο ηλικιωμένος είναι χήρος και, αν και πατέρας επτά παιδιών, ζει μόνος και ξεχασμένος. Η κίνησή του να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και να πει ότι είχε σκοτώσει κάποιον, είχε ένα και μόνο στόχο: να τραβήξει την προσοχή, να δείξει ότι υπάρχει, να αισθανθεί ότι γύρω του υπάρχουν άνθρωποι, ότι κάποιοι θα τρέξουν κοντά του.

Οι αστυνομικοί, όταν πήγαν εκεί, πέραν του διαπίστωσαν ότι ο γέροντας έκανε ψευδή καταγγελία, έκαναν έρευνα στο σπίτι του και βρήκαν ότι κατείχε παράνομα δύο κυνηγετικά όπλα και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Χθες, οδηγήθηκε στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τον Νοέμβριο.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, 09:43