«Ελάτε στην Τουρκία για ιατρικές εξετάσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013, 18:58
«Ελάτε στην Τουρκία για ιατρικές εξετάσεις»
Αβοήθητοι αισθάνονται οι κάτοικοι της Λέσβου, οι οποίοι σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, βρίσκονται απέναντι στην τουρκική «επίθεση ενδιαφέροντος» γνωστού Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου στο Αδραμύττιο της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα το Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο της Τουρκίας, με έντυπο υλικό και διαδικτυακές διαφημίσεις προσκαλεί τους Έλληνες της Μυτιλήνης να κάνουν εξετάσεις και να νοσηλευτούν «σε πολύ καλές τιμές».

«Εδώ και 2 μήνες, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου δήλωσε την “εθνική” αυτή παράβαση του ιατρικού καθήκοντος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο χωρίς κανένα αποτέλεσμα» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας και συμπληρώνει «φαίνεται ότι η “επίθεση ενδιαφέροντος” που προβάλλεται στα ΜΜΕ της Λέσβου και στα κεντρικά διαδικτυακά portal Turkey – Health, ως “Ιατρικός Τουρισμός” της γείτονας χώρας, δεν προκαλεί κανενός είδους αντίδραση στην ελληνική κοινωνία της Αθήνας που σε κάθε στάση λεωφορείου “θαυμάζει” τις εικόνες από τις τουρκικές παραλίες. Αν και η ελληνική ιατρική διαφήμιση διώκεται πειθαρχικά, φαίνεται ότι η τουρκική ιατρική διαφήμιση είναι καθ όλα αποδεκτή, στο υποσυνείδητο ή στο συνειδητό κάποιων ιθυνόντων της Υγείας».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στον Σύλλογο Λέσβου «συμμεριζόμενοι την εθνική τους αγωνία».

«Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε βήμα στήριξης των ξεχασμένων Ελλήνων και ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα συμπαραστεκόμαστε πάντα σε όσους ζητήσουν τη βοήθειά μας. Είναι χρέος μας και ως λειτουργοί υγείας το οφείλουμε στους ασθενείς μας, στα παιδιά μας, στην πατρίδα μας» καταλήγει στην ανακοίνωση.

Οι επιστολές του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013, 19:23