Ελεύθερα αφέθηκαν σήμερα από την εισαγγελία πρωτοδικών Γυθείου, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «St.Gregory» με σημαία Μπαχάμες, που χτες τα ξημερώματα προσάραξε υπό αδιευκρίνιστη αιτία στη θαλάσσια περιοχή Κοκκάλα του Λακωνικού Κόλπου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρό ρήγμα και ελεγχόμενη εισροή υδάτων στα στεγανά του πλοίου.

Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο και υποπλοίαρχο του πλοίου και δύο ναύτες, για τους οποίους ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 15/06 για παράβαση των άρθρων 277, 278 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά πρόκληση προσάραξης πλοίου από αμέλεια με κίνδυνο για τους επιβαίνοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «St.Gregory», που μεταφέρει 31.000 μετρικούς τόνους θειάφι, επέβαιναν 19 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί. Είχε αναχωρήσει από το λιμένα Τσορνομόρσκ της Ουκρανίας με προορισμό το Σφαξ της Τυνησίας.

Μέχρι στιγμής στην περιοχή δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση ενώ τοποθετήθηκαν και πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους. Η οικεία λιμενική αρχή ενημερώθηκε σήμερα από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ανάθεση της διαδικασίας ναυαγιαίρεσης σε ιδιωτική εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης