Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για μεταφορά ναρκωτικών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 22:25
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για μεταφορά ναρκωτικών

Συνελήφθησαν για αγορά, μεταφορά και κατοχή κοκαΐνης, κρατήθηκαν τρεις μέρες, απολογήθηκαν σε ανακριτή και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η ουσία που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί μέσα σε πλαστικό μπουκάλι πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ναρκωτικά, φαίνεται πως ήταν κόλλα ξύλου που χρησιμοποιήθηκε σε εργασίες και αλλοιώθηκε μερικώς, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, όταν αυτή αφέθηκε στο εσωτερικό αυτοκινήτου.

Η υπόθεση που έλαβε εκτενή δημοσιότητα εκτυλίχθηκε αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν οι δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες, 38 και 44 ετών, συνελήφθησαν, κατόπιν ελέγχου, από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας «Ζ», στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

«Σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, εντοπίστηκαν ένα πλαστικό φιαλίδιο που περιείχε ναρκωτική ουσία σε μορφή σκόνης και «βραχάκια», συνολικού μικτού βάρους 122 γραμμαρίων», όπως ανακοίνωσε σχετικά η ΕΛ.ΑΣ. Οι συλληφθέντες αρνούνταν από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για ναρκωτική ουσία.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ακολούθησε εξέταση από τη δίωξη ναρκωτικών η οποία επιβεβαίωσε την αρχική υποψία ότι επρόκειτο για ναρκωτικά. Δείγμα της κατασχεθείσας ουσίας, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εστάλη προς εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, όπου τελικά η εξειδικευμένη και εξελιγμένη εργαστηριακή έρευνα που έγινε έδειξε ότι ήταν αρνητική για ναρκωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από νομική πηγή «δεν προσδιορίζεται τι ήταν τελικά αυτή η ουσία».

Για τον εάν αποσυρθούν οι κατηγορίες στους δύο άνδρες θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, μόλις περατωθεί η κύρια ανάκριση. Το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για την απόδοση των κατασχεθέντων και πιο συγκεκριμένα για το Ι.Χ. αυτοκίνητο, όπως επίσης τα πέντε κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 2.900 ευρώ που είχαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος είναι ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και ο δεύτερος ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας με έδρα την Αλβανία. Ο τελευταίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε, για επαγγελματικούς λόγους.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 22:25