Ελεύθερους χωρίς όρους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας να αφήσει -όσον αφορά την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση- τους δύο κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Λούκμαν Σεζάντ, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν να παραμένουν προφυλακισμένοι για το στυγερό έγκλημα στα Πετράλωνα στις 17 Ιανουαρίου του 2013.

Το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε μετά τη διαφωνία που υπήρξε ανάμεσα στις εφέτες ανακρίτριες και τον εισαγγελέα, τάχθηκε με ψήφους 2 έναντι 1 υπέρ της εισαγγελικής άποψης, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν ενδείξεις συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση. Για θαρραλέα απόφαση έκανε λόγο σε δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων Χρ. Στεργιόπουλου, Αντώνης Φούσσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βούλευμα τόσο από νομικής όσο και από ουσιαστικής πλευράς και μάλιστα πρέπει να το χαρακτηρίσω και θαρραλέο. Υιοθετήθηκε ο ισχυρισμός ότι ο Χρ. Στεργιόπουλος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εγκληματική οργάνωση και πολύ περισσότερο με τη Χρυσή Αυγή». Μετά την πολύωρη απολογία των δύο κατηγορουμένων οι εφέτες ανακρίτριες είχαν την άποψη πως πρέπει να προφυλακιστούν κάτι όμως που δεν βρήκε σύμφωνο τον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Υπενθυμίζεται πάντως πως ήδη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η δίκη των δύο φερομένων ως δραστών του εγκλήματος με θύμα τον 27χρονο Πακιστανό την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του για δουλειά και η οποία θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης