Καταδικάστηκαν χθες οι κατηγορούμενοι για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης κατά τη διάρκεια πάρτι οργίων στη Θάσο τον Σεπτέμβριο του 2012. Το δικαστήριο πάρα ταύτα έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές με αποτέλεσμα να αφεθούν όλοι ελεύθεροι -μεταξύ τους και οι τρεις κατηγορούμενοι που είχαν προφυλακιστεί στις φυλακές Τρικάλων- μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ξάνθης ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές διακοπές αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με το δικαστήριο να κρίνει αθώους τρεις από τους επτά εμπλεκόμενους και ένοχους τους υπόλοιπους τέσσερις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανήλικη (13 ετών τότε) αποπλανήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του νησιού, οι αλλαγές όμως τόσο στη δική της κατάθεση, όσο και σε αυτή της μητέρας της που αρχικά είχε καταγγείλει βιασμό της κόρης της από τρεις άνδρες, είχαν προκαλέσει πολλαπλά ερωτήματα, τα οποία κλήθηκε να διευκρινίσει το δικαστήριο.

Σοκ επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είναι σύζυγος της αδελφής του θύματος, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην απίστευτη υπόθεση καθώς φέρεται να ήταν εκείνος που μετέφερε την ανήλικη και τις αδελφές της στα πάρτι οργίων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία του βιασμού, ωστόσο το Δικαστήριο απέδωσε την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου στους τρεις προφυλακισθέντες κατηγορούμενους, ενώ στον τέταρτο (τον σύζυγο της αδελφής της) τις κατηγορίες τόσο της αποπλάνησης όσο και της υφαρπαγής ανηλίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες της κατηγορίες, ενώ οι δικηγόροι τους ζήτησαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου, μιας και είχαν όλοι λευκό ποινικό μητρώο. Όσον αφορά τους τρεις προφυλακισθέντες ζητήθηκε και η αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής εντός των φυλακών μετά την τέλεση της πράξης.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, με τους δικαστές και τους ενόρκους να κάνουν ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του.

Τελικώς, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών στους τρεις πρώτους κατηγορούμενους, που είχαν προφυλακιστεί, ενώ στον τέταρτο επεβλήθη ποινή έξι ετών για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου και ποινή κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της υφαρπαγής ανηλίκου, με την τελική ποινή του να ανέρχεται σε οκτώ έτη κατά συγχώνευση.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και δεδομένου ότι οι ποινές είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης