Ελεύθερη αφέθηκε, μετά από την απολογία της στην 32η τακτική ανακρίτρια, η Αντιγόνη Χελιώτη, με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει κάθε 1η και 15η του μηνός, και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μετά την απολογία της η 22χρονη μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, για να παραλάβει τα πράγματά της ενώ, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, της έκαναν και συστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας έθεσε ερωτήσεις φρονηματικού χαρακτήρα στην 22χρονη, όπως τι γνώμη έχει για τις οργανώσεις και αν αποκηρύσσει τη δράση τους. Η 22χρονη απάντησε ότι δεν συμφωνεί να στρέφονται κατά της ανθρώπινης ζωής. Η εισαγγελέας επέμεινε: «Και κατά πραγμάτων;». «Ναι, και κατά πραγμάτων», ήταν η απάντηση της Αντιγόνης Χελιώτη.

Η μητέρα της δήλωσε πως η δικαιοσύνη απέδειξε την αλήθεια, πως το παιδί της είναι αθώο και είπε ότι παραβιάστηκε η προσωπική ελευθερία της οικογένειας με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της 22χρονης πριν καν εκδοθεί η εισαγγελική διάταξη.

Η 22χρονη, που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Πατησίων, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είχε μεταφερθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τις 11 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν για προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και έκρηξη από κοινού. Οι συνήγοροί της, Δημήτρης Κάππος και Κώστας Παπαδάκης, αναφερόμενοι στην υπόθεση, είπαν ότι «πρόκειται για ένα σύνολο δικονομικών αυθαιρεσιών» και απόρησαν «πώς είναι δυνατόν να απαγγελθεί κατηγορία για κακούργημα σε κάποιον μόνο από δαχτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε ένα κινητό αντικείμενο», ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους «που υπάρχουν ακόμα δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι αρνούνται να συμβιβασθούν με τις αστυνομικές αυθαιρεσίες και τις πολιτικές εντολές». 

Οι συνήγοροι της 22χρονης αναρωτήθηκαν, μάλιστα, για ποιο λόγο ενώ η ταυτοποίηση του αποτυπώματος έγινε στις 4 Οκτωβρίου και η 22χρονη έδωσε κανονικά το παρόν στις αρχές στις 16 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, αφού στο παρελθόν της είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για συμμετοχή σε επεισόδια, χρειάστηκε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και δεν της εστάλη κλήση για να παρουσιαστεί στις Αρχές για να λογοδοτήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι της θα υποβάλλουν ένσταση ακυρότητας της προδικασίας.

Την ώρα που η 22χρονη έβγαινε από το κτίριο 9, συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ φίλων της Αντιγόνης και των ΜΑΤ, που ήταν παραταγμένα από το πρωί στο σημείο.

Τα ΜΑΤ από το πρωί στα δικαστήρια Για μερικά λεπτά έγιναν «μάχες» σώμα με σώμα, με τα ΜΑΤ να υποχωρούν τελικά, αφήνοντας χώρο στους συγκεντρωθέντες να αποχωρήσουν από τα δικαστήρια.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν εξαρχής ότι η Αντιγόνη Χελιώτη θα αφεθεί ελεύθερη, αφού η αστυνομία δεν έχει άλλο στοιχείο εναντίον της, παρά το δακτυλικό της αποτύπωμα που εντοπίστηκε πάνω σε γυάλινο κηροπήγιο, στη «γιάφκα» του Χαλανδρίου.

Η ίδια, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάποιον από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», όπως και ότι έχει επισκεφθεί ποτέ το διαμέρισμα του Χαλανδρίου.

Κατά το στάδιο της ανάκρισης, μάλιστα, δεν προσκομίστηκε ούτε το επίμαχο κηροπήγιο ούτε και φωτογραφία του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων 15-20 ατόμων, που εκτιμάται ότι εντάσσονται στον πυρήνα της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Το αποτύπωμα «έδεσε» την Αντιγόνη Χελιώτη
, Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009, 16:10.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης