Ελεύθεροι υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι δύο ομογενείς, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελία 46χρονης Βουλγάρας ότι υπήρξε θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης από τους δύο άνδρες. Οι δύο κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος, απολογούμενοι, διέψευσαν τους ισχυρισμούς της γυναίκας, χαρακτηρίζοντάς τους προσχηματικούς.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 46χρονης, οι δύο κατηγορούμενοι άλλοτε με απειλές κι άλλοτε με τη χρήση σωματικής βίας, την υποχρέωναν να εργάζεται σε κτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας του 44χρονου, στο Λαχανά Θεσσαλονίκης, όπου ζούσε τα τελευταία 2,5 χρόνια «φυλακισμένη» μέσα σε στάβλο, ενώ δεν της κατέβαλλαν την προσυμφωνημένη αμοιβή της. Επιπλέον, η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο 44χρονος την υποχρέωνε να έρχεται σε συνουσία μαζί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως και του ανακριτή αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η γυναίκα φιλοξενείται στον ξενώνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Α21 Campaign» στη Θεσσαλονίκη, ενώ, όπως έγινε γνωστό, επιθυμία της είναι να γυρίσει στην πατρίδα της.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης