Αποφυλακίστηκε, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο υιοθέτησε τη σχετική εισαγγελική πρόταση, ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, καθώς οι δικαστές έκριναν πως ο βουλευτής πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα του επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστικό συμβούλιο αξιολόγισε θετικά το γεγονός το γεγονός ότι ο Στάθης Μπούκουρας έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή. Όπως δήλωσε η συνήγορός του Βάσω Πανταζή, «το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κου Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του».

Την ίδια ώρα, από ημέρα σε ημέρα, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται σωρεία κακουργηματικών πράξεων που φέρονται να τέλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ήδη ο εισαγγελέας και νυν προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει να κάτσουν στο εδώλιο 70 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτές του κόμματος, για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης