Ελεύθερος χωρίς περιοριστικoύς όρους αφέθηκε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» Νικόλαος Καρατζάς ο οποίος απολογήθηκε στον ανακριτή για εμπλοκή στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από τις αρχές, σύμφωνα με τα οποία, χρήματα του πρώην υπουργού είχαν επενδυθεί για την αγορά μετοχών του εκδοτικού οίκου.

Συγκεκριμένα, χειρόγραφες σημειώσεις αλλά και ιδιωτικά συμφωνητικά που βρέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, έδειξαν πως ο πρώην υπουργός είχε αγοράσει μετοχές της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Στη δίωρη απολογία του ο Ν. Καρατζάς αρνήθηκε πως έχει οποιαδήποτε σχέση με έκνομες δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος του είχε πει ότι μεσολαβεί για λογαριασμό μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας , εταιρεία της οποίας εδρεύει στην Ελβετία και ενδιαφέρεται για επενδύσεις στον εκδοτικό οίκο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Καρατζά, όλα τα χρήματα (1,5 εκατ. ευρώ) χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στη συνέχεια, όμως, όπως υποστήριξε, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέμενε να μην του αποκαλύπτει τα φυσικά πρόσωπα της ελβετικής εταιρείας, ακόμη κι όταν ο επιχειρηματίας αποφάσισε να ονομαστικοποιήσει τις μετοχές.

Τότε, ισχυρίστηκε ο κ. Καρατζάς αγανακτισμένος του ζήτησε αναστροφή της πώλησης αυτής και του έδωσε πίσω το 1,5 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως ο πρώην υπουργός να του επιστρέψει τις μετοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης