Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρωην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, που απολογήθηκε το πρωί στους ανακριτές διαφθοράς, Ι. Παπακώστα και Δ. Καβαλάρη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Καπελέρης επανέλαβε πως πήρε εντολή από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου  να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και πως ουδέποτε πήρε εντολή να κάνει φορολογικό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που κατέθεσε διά των συνηγόρων του Μαρίας Παπαμιχαλοπούλου και Γιάννη Μαντζουράνη, υποστηρίζει ότι «δεν έλαβε ποτέ εντολή από τον υπουργό για να κάνει φορολογικό έλεγχο κανενός προσώπου. Ελαβε εντολή να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 προσώπων με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να του γνωστοποιηθεί το ποσό των καταθέσεων και το όνομα της τράπεζας. Επίσης δεν του αναφέρθηκε ποτέ η ύπαρξη ή όχι λίστας καταθετών. Λίγες μέρες μετά έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών παρουσία του υπουργού και άλλων υπηρσιακών παραγόντων όπου εκεί για πρώτη φορά άκουσε για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Ο υπουργός όμως είπε ότι θα αποφάσισει ποια υπηρεσία θα διενεργήσει τον έλεγχο, αν θα είναι το ΣΔΟΕ, ειδικά κλιμάκια ελέγχου ή η εφορία μεγάλου πλούτου. Τον Μάρτιο του 2011 αποχώρησε από το ΣΔΟΕ χωρίς να του έχει δωθεί καμμιά εντολή σχετικά με το θέμα αυτό».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης