Ελεύθερος χωρίς όρους ο υπεύθυνος για τις εργασίες στην Εγνατία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 16:16
Ελεύθερος χωρίς όρους ο υπεύθυνος για τις εργασίες στην Εγνατία
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Βέροιας, ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα, όπου σημειώθηκε η «φονική» καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, με πέντε νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος στην απολογία του και μέσω του συνηγόρου του Νίκου Αντωνόπουλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Απολογούμενος, φέρεται ότι αρνήθηκε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια (σε βαθμό πλημμελήματος) που του αποδίδεται.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ισχυρίστηκε ότι ο δικός του χώρος ευθύνης απείχε περί τα 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο, όπου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο άνευ όρων, ενώ ο ίδιος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών -εφόσον παραστεί ανάγκη- όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση για το τραγικό περιστατικό.

Πλέον, ακολουθεί την Πέμπτη η απολογία του 39χρονου οδηγού της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος θα κληθεί να δώσει την Πέμπτη εξηγήσεις ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας, που προσέκρουσε πάνω στα ακινητοποιημένα, λόγω εκτέλεσης εργασιών, αυτοκίνητα, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Μέχρι την απολογία του παραμένει κρατούμενος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 16:27