Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Διώτης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, 14:54
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Διώτης
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, κατηγορούμενος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Διώτης αρνήθηκε στην απολογία του ότι διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου καθώς και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τη λίστα γιατί ήταν παράνομο υλικό. Ωστόσο όπως είπε έδωσε εντολή ώστε να διενεργηθεί ο μεγαλύτερος έλεγχος που έγινε ποτέ, δηλαδή να ελέγξει το ΣΔΟΕ το σύνολο των εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες την περίοδο 2000-2012.

Για την υπεξαγωγή εγγράφου που αφορά την αντιγραφή του USB ο κ. Διώτης υποστήριξε ότι για λόγους ασφαλείας «όπως κάνουν όλοι» έκανε ένα αντίγραφο για να μπορέσουν να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Το USB, επανέλαβε, του το έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου έναν μήνα μετά την αποχώρηση του και αυτό, το ίδιο USB, το παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Χθες αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
Υπενθυμίζεται ότι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα, βρίσκεται στον Άρειο Πάγο και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή του ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, 14:56