Ο μεγαλύτερος ελέφαντας στον κόσμο, διαστάσεων 14 επί 9 μέτρων, με προβοσκίδα μήκους 4,5 μέτρων, φτιαγμένος από σίδηρο, πολυεστέρα και άλλα υλικά, θα υποδέχεται φέτος τους επισκέπτες της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, πέντε μικρότεροι ελέφαντες έχουν ήδη στηθεί σε πλατείες της Αθήνας, του Πειραιά, της Πάτρας, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Το γιγάντιο γλυπτό, που θα στηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου έξω από τη ΔΕΘ προσκαλεί με πρωτότυπο τρόπο τους επισκέπτες της να «ζήσουν» τα εκθέματα και τις εκδηλώσεις της. Η επιλογή του έγινε καθώς ο ελέφαντας είναι ταυτισμένος με την Ινδία που είναι και η τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ. Το τεράστιο γλυπτό αποτελείται από οκτώ κομμάτια, τα οποία θα συναρμολογηθούν στη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια γερανών και θα είναι επισκέψιμο από το κοινό, καθώς διαθέτει δύο εσωτερικές σκάλες 18 σκαλοπατιών και μπαλκόνια σε δύο επίπεδα, ένα στο άνοιγμα της κοιλιάς του και ένα στη ράχη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιγάντιοι ελέφαντες κατασκευάστηκαν -κατά παραγγελία της Helexpo- στο καρναβαλικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και δημιουργοί τους είναι ο Βασίλης Λιακόπουλος και ο Πέτρος Βρυώνης, στελέχη του εργαστηρίου. Ο ζωγράφος των ελεφάντων είναι ο εικαστικός Άγγελος Χατζηαράπογλου (tziara). Κάθε ένας από τους πέντε ελέφαντες είναι μοναδικός και στη διάρκεια της ΔΕΘ θα δημοπρατηθούν σε συλλέκτες, ώστε μέρος των εσόδων να διατεθούν από τη HELEXPO σε κοινωφελείς σκοπούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης