Έλεγχοι για το μαύρο πολιτικό χρήμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014, 18:02
Έλεγχοι για το μαύρο πολιτικό χρήμα
«Σαφάρι» ελέγχων για το μαύρο πολιτικό χρήμα με τη δημιουργία μόνιμης πενταμελούς επιτροπής στη Βουλή προανήγγειλε ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με κλιμάκιο της τρόικας.

Η επιτροπή που θα απαρτίζεται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς και έναν από τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος θα ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες για να εντοπίζει το μαύρο πολιτικό χρήμα. Παράλληλα μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονικό σύστημα που έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε σύγκριση των στοιχείων και των μεταβολών που θα επέρχονται στις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Αν υπάρξει ξαφνική αύξηση περιουσιακών στοιχείων, τότε αυτόματα θα εμφανίζεται κόκκινη σημαία (red flag) και αμέσως θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος. Ο έλεγχος μάλιστα θα γίνει σε βάθος χρόνου εξήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες στα μέλη της τρόικας που τον επισκέφθηκαν σήμερα, ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Η πορεία των ελέγχων συζητήθηκε στη συνάντηση του κ. Τέντε με την τρόικα η οποία ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο ενημέρωσης που έχουν ζητήσει οι τροϊκανοί για την πορεία των μέτρων που λαμβάνονται στον τομέα των ερευνών για τις δηλώσεις πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων, γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, νομάρχων, δήμαρχων, αντιδήμαρχων, πρόεδρων ΝΠΔΔ, δημοσιογράφων, κ.λπ..

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014, 18:09