Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Έντονη είναι η κινητικότητα των Αρχών στον Λαγανά της Ζακύνθου μετά την πρωτοφανούς βιαιότητας δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Bakari Henderson λίγα μέτρα μακριά από το μπαρ που διασκέδαζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στελέχη του ΣΔΟΕ έκαναν «απόβαση» στην περιοχή και μαζί με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Τελωνείου, άρχισαν να πραγματοποιούν ελέγχους σε καταστήματα και μπαρ της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους που έγιναν σε καταστήματα και μπαρ της περιοχής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες αμπούλες του -γνωστού πλέον- «laughing gas», χιλιάδες ακατάλληλα προφυλακτικά καθώς και πλήθος απομιμητικών προϊόντων, όπως τσάντες κα. 

Μπαρ με εκατοντάδες αμπούλες laughing gas

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα μετά από έρευνα σε δύο μπαρ της περιοχής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες αμπούλες υποξειδίου του αζώτου (laughing gas) καθώς και μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού.

Οι υπεύθυνοι των δύο μαγαζιών συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Ζακύνθου.



Χιλιάδες ακατάλληλα προφυλακτικά

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί και ο εντοπισμός πολλών χιλιάδων επικίνδυνων προφυλακτικών τα οποία δεν έφεραν την ένδειξη καταλληλότητας CE.

Η ΕΛ.ΑΣ. ήδη πραγματοποιεί έρευνες με στόχο να βρει τον τρόπο με τον οποίο το ακατάλληλο φορτίο εισήχθη στην Ελλάδα.

Επίσης, μετά από ελέγχους σε καταστήματα με τσάντες, ρούχα και αξεσουάρ κατασχέθηκαν πολλά «μαϊμού» προϊόντα τα οποία έφεραν πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών. Τα προϊόντα πρόκειται να καταστραφούν κατ΄εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης