Έλεγχοι σε μπαρ και επιχειρήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 15:06
Έλεγχοι σε μπαρ και επιχειρήσεις
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι, που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, το προηγούμενο τετραήμερο (13 έως 16-10-2013) κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν πλήθος ελέγχων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Στο πλαίσιο των ελέγχων προέκυψαν παραβάσεις ως ακολούθως:

• Σε καφέ – μπαρ, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.
• Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – είδη διατροφής, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών, ενώ δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού.
• Σε παντοπωλείο, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.
• Σε κατάστημα εμπορίου ειδών δώρων και κινητής τηλεφωνίας, δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
• Σε μίνι μάρκετ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
• Σε κατάστημα λιανικού εμπορίου καλλυντικών, δεν επεδείχθησαν βιβλία και στοιχεία, καθώς και το βιβλιάριο επίδειξης ταμειακής μηχανής.
• Σε καφέ – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών και δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης ταμειακής μηχανής.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 15:11