Έλεγχοι σε παιδικές χαρές στο Ηράκλειο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 17:10
Έλεγχοι σε παιδικές χαρές στο Ηράκλειο
Η αστυνομία του Ηρακλείου μαζί με ειδικά κλιμάκια έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε ελέγχους δεκάδων παιδικών χαρών και ιδιωτικών «παιδότοπων» προκειμένου να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται καθώς και αν πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την ασφάλεια των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί σε πρώτη φάση προχώρησαν σε συστάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όταν σε επανέλεγχο που πραγματοποίησαν, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν συμμορφωθεί, βεβαιώθηκαν πρόστιμα.

Οι έλεγχοι προέκυψαν μετά το τραγικό δυστύχημα της 27ης Απριλίου 2014 όταν ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του και η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε σοβαρά παίζοντας σε λούνα παρκ εγκατεστημένο παράνομα στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Το περιστατικό στάθηκε αφορμή να θυμηθούν οι αρμόδιοι το νομοθετικό πλαίσιο που είχε ορισθεί από το 2009, όταν βγήκε Υπουργική απόφαση που όριζε νέες προδιαγραφές για τη λειτουργία των παιδικών χαρών.

Έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί χιλιάδες παιδικές χαρές της χώρας οι οποίες λειτουργούν στην χώρα χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση από ειδικά συνεργεία. Σε περίπτωση που δεν λάβουν την απαραίτητη έγκριση τότε οι δήμοι θα τις σφραγίζουν και το παιχνίδι των παιδιών σε αυτές θα γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων.

Με πληροφορίες από Cretanews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 17:10