Στοχευμένες δράσεις υλοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Το διήμερο 29 και 30-07-2016, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.), σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:

Στην περιοχή της Μεσσηνίας:

-Σε ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας ενώ κατελήφθησαν να απασχολούνται δυο υπάλληλοι που δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
-Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

-Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται έξι υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης:

-Σε ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας ενώ κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε μια παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης